B2C

Wat zijn de kosten vloerisolatie?

De kosten vloerisolatie kan sterk uiteen lopen. Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen bij het berekenen van de kosten. Het hebben van vloerisolatie is belangrijk om op de lange termijn energie te besparen. Door op korte termijn te investeren in vloer isolatie kun je op de lange termijn veel geld besparen. Hier zul je alles te weten komen over de kosten en opbrengsten van vloerisolatie.

Wat bepaalt de kosten voor vloerisolatie?

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de prijs van vloerisolatie. Gemiddeld zal de vloerisolatie voor een eengezinswoning ongeveer 2200 euro zijn. Maar natuurlijk kan hier erg veel verschil tussen zitten afhankelijk van bijvoorbeeld hoeveel vierkante meter vloerisolatie moet worden aangebracht. Je kunt je wel voorstellen dat een grotere woning meer vierkante meter vloerisolatie nodig heeft en dus ook meer zal gaan kosten. Ook kan er verschillend materiaal gebruikt worden voor de vloerisolatie. Bepaalde soorten vloerisolatie kosten eenmaal meer dan anderen. Isolatie dat niet direct onder de vloer zit, kost meestal wat meer dan isolatie dat direct onder de vloer wordt aangebracht. 

Een andere factor die een rol kan spelen is de bereikbaarheid van de woning en de kruipruimte. Sommige bedrijven zullen de kosten voor bijvoorbeeld het parkeren naast de woning verrekenen bij de klant. De bereikbaarheid van de kruipruimte heeft invloed op hoe makkelijk het is om isolatie aan te brengen. Bij een krappe kruipruimte is het lastig om isolatie aan te brengen waardoor de kosten ook hoger worden. Ten slotte bepaalt de isolatiewaarde de kosten voor vloerisolatie. De isolatiewaarde geeft aan hoe goed warmte wordt vastgehouden door het materiaal. Een hogere waarde betekent dat de isolatie beter is. 

Subsidies voor vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie kunnen verminderd worden door de subsidies van de overheid. Het hebben van een goede isolatie is namelijk goed voor het milieu. Door een goede isolatie zul je minder energie verbruiken. De overheid probeert daarom een goede isolatie aan te moedigen. Om dit te doen worden er dus subsidies uitgegeven voor het aanleggen van isolatie. Hoe hoog deze subsidie is, hangt af van de soort isolatie die wordt aangelegd. Voor vloerisolatie ligt de subsidie op 11 euro per vierkante meter. De kosten voor vloerisolatie per vierkante meter wordt daardoor 11 euro goedkoper. Om een precieze schatting te krijgen van de kosten voor vloerisolatie kun je contact opnemen met een isolatiespecialist. Je kunt hier een afspraak maken om een kijkje te nemen in de woning. Er wordt dan gekeken hoeveel isolatie er aangebracht moet worden en hoe lastig dit zal zijn. Meestal wordt dit gratis voor je gedaan.

Opbrengsten van vloerisolatie

Naast de kosten vloerisolatie zijn er ook natuurlijk de opbrengsten. Het zijn de opbrengsten waar het uiteindelijk om draait. Met een goede vloerisolatie kun je jaarlijks aardig wat energie besparen. Gemiddeld ligt de besparing per jaar rond de 324 kuub gas. Naast de jaarlijkse besparing aan kosten geniet je natuurlijk ook het hele jaar door van een lekkere warme vloer.