Webwinkels

Waarom kiezen voor zelfborende schroeven?

Als je op zoek gaat naar schroeven voor je klus dan zijn er ontzettend veel verschillende schroeven waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er schroeven met een platte kop, schroeven met een bolle kop, schroeven speciaal voor metaal, schroeven voor glas en schroeven voor hout. En dat is nog maar een greep uit de mogelijkheden. In dit artikel gaan we het hebben over zelfborende schroeven. Zoals de naam al zegt boren deze schroeven zich als vanzelf in het materiaal dat je wilt bevestigen. Dat klinkt interessant en dat is het ook. Een zelfborende schroef is een slimme schroef die het klussen voor jou een stuk eenvoudiger maakt. Hoe dat werkt lees je hier.

Maak het jezelf gemakkelijk

Met zelfborende schroeven maak jij het jezelf gemakkelijk zonder dat je kluswerk aan kwaliteit inlevert. In het kader van: “Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?” zijn de zelfborende schroeven bedacht. Met een zelfborende schroef hoef jij weinig moeite te doen om de schroef in je klusproject te draaien. De kop is zo gemaakt dat de schroef zichzelf in het te bevestigen oppervlak boort. Zo wordt schroeven een fluitje van een cent en schroef je alles vast wat los zit. Het is een slimme oplossing als je een project hebt waar je veel schroeven bij nodig hebt. Het scheelt je veel tijd en inspanning.

Betere grip met zelfborende schroeven

Met zelfborende schroeven is de grip op het te bevestigen oppervlak steviger dan bij gewone schroeven. De schroef is zo ontworpen dat deze zich op een hele stevige manier in het materiaal draait en zo een goede grip heeft. De schroef blijft goed zitten en je hoeft je geen zorgen te maken dat de schroef los komt. Jouw kunstwerk valt niet uit elkaar maar zit juist heel goed in elkaar gedraaid. 

Nooit meer voorboren

Met zelfborende schroeven wordt voorboren overbodig. Je hebt niet meer dan een schroevendraaier nodig om deze schroef te bevestigen. Geen gedoe meer met het uitzoeken van de juiste boortjes om eerst een gat te boren. Je zet simpelweg een stip op de plek waar de schroef wil hebben en schroeven maar. Met een elektrische schroevendraaier ben je nog sneller klaar en heb je helemaal geen omkijken meer naar het schroeven. Voor je het weet heb je tientallen schroeven goed vast zitten. Zonder spierpijn en je houdt tijd over om te genieten van een lekker bakkie tussendoor.

De juiste stevigheid met zelfborende schroeven

Met zelfborende schroeven weet je zeker dat je de juiste stevigheid hebt en dat de schroeven goed vast zitten. En als ze eenmaal vastzitten dan blijven ze ook goed zitten. Ze zijn zo gemaakt dat ze zichzelf vastdraaien en niet vanzelf losdraaien. Mocht je een keer een schroef eruit moeten halen dan kan dat wel heel eenvoudig. Met een schroevendraaier kun je de schroef er gewoon weer uitdraaien. Dat gaat zonder moeite. Het is de ideale schroef voor veel klusjes. Wij zijn fan van deze schroeven en kunnen ze van harte aanbevelen. Steeds meer mensen kiezen voor deze slimme schroeven zoals bijvoorbeeld de scharnierschroef van Helix Schroeven.