Webwinkels

Waar moet je op letten wanneer je tafels online bestelt

Je opent de speurtocht naar een nieuwe eettafel, want je bent uitgekeken op de tafel die je hebt staan. Of je besluit om een nieuwe look samen te stellen en kom je tot de ontdekking dat je tafel er niet meer bij past. Je zult ontdekken dat je een gigantische keuze hebt. Vooral online waar legio aanbieders van tafels zijn. Wij snappen dan heel goed dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Niet alleen de juiste tafel, maar ook de juiste aanbieder vinden kan een uitdaging zijn. Daarom vertellen wij in onze blog waar je op moet letten wanneer je tafels online bestelt.

Kwaliteitsgarantie

Je hebt een mooie tafel op het internet gevonden en je beweegt je vinger al naar de aanlokkelijke bestelknop. Maar neem eventjes pas op de plaats, want hoe weet je zeker dat je een kwalitatief goed product koopt. De prijs zegt niet altijd dat het product dat je aanschaft ook aan de kwaliteitseisen voldoet. Toch kun je hier heel eenvoudig achter komen door de garantievoorwaarden te controleren. Iedere online winkel vertelt iets over de retour- en garantievoorwaarden. Een goede webshop die kwaliteitsproducten verkoopt staat achter zijn producten en zal dan ook een ruime omruilgarantie, niet goed, geld terug-garantie of een langere fabrieksgarantie op tafels geven.

Tafels online bestellen, wat zijn de leveringsvoorwaarden?

Waar je ook op moet letten is wat de leveringsvoorwaarden zijn. Veel winkels bieden producten aan die ze niet daadwerkelijk op voorraad hebben staan en het is wel zo fijn om te weten met welk leveringstermijn je rekening kunt houden. Daarnaast is het ook goed om te controleren of een aanbieder bezorgkosten in rekening brengt en een tafel bij de eerste drempel van de woning aflevert of de tafel ook op de locatie neerzet en in elkaar zet. Hier is geen goed of fout in, maar je kunt wat kosten besparen als een aanbieder de levering en montage goedkoper of gratis aanbiedt dan een concurrent. Een belangrijk punt dus om rekening mee te houden wanneer je tafels online bestelt.

Tafels online bestellen, pas op voor cowboys

Nee, er zitten niet echt cowboys op het internet, maar met deze term bedoelen wij de prijsvechters die er alles aan doen om een klant over te halen om bij hun tafels online te bestellen. Vaak is een scherpe prijs dan de doorslaggevende factor, maar we hebben al eerder beschreven dat je ook moet kijken naar kwaliteitsgarantie en de leveringsvoorwaarden. Daarnaast moet je ook controleren of je wel echt met een serieuze partij in zee gaat. Jaarlijks worden er honderden malafide webshops gesloten en dit kun je het beste doen door te kijken of de shop een keurmerk heeft en of zij betalingsmethoden, zoals iDeal en creditcard accepteren. Dan kun je er haast zeker van zijn dat je met een serieuze partij zaken doet.

Daarom is het ook belangrijk om bij een specialist tafels online te bestellen. Een specialist als Tomasso Tables zorgt voor kwaliteitsproducten die in de regel wel iets duurder zijn, maar de investering meer dan waard zijn. Gezien het feit dat deze ook langer meegaan en duurzamer zijn.