Webwinkels

Tips van Inuz: Zo onderhoud je je spijkerbroek het beste

Een jeans maken is nu niet de meest duurzame bezigheid. Een voordeel van denim is dat het slijtvast is en weinig onderhoud (lees: wassen) vergt. Je kunt de spijkerstof het beste hangend laten drogen, of lekker ‘stomen’ in de badkamer tijdens een (hete) douche. Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders onze jeans te vaak en te warm wassen. Wil je langer genieten van je jeans? Gebruik dan de onderstaande tips;

Een op de vijf gooit zijn spijkerbroek in de gootsteen na twee dagen dragen. Dit is meestal uit gewoonte – niet omdat de broek vies, bevlekt of stinkend is. Verspilling van water, verspilling van het milieu, verspilling van je jeans want die slijten sneller na meerdere wasbeurten.

Over het waterverbruik: bij een vrij nieuwe wasmachine gebruik je al gauw 55 liter water per wasbeurt, als je machine wat ouder is, zal deze nog meer water verbruiken. Je kan prima je spijkerbroek op 30 graden wassen. Heb je een ECO-knop op je machine? Helemaal goed! Maar gebruik hem dan ook!. Het zal je verbazen hoe weinig dat doen.

Als jij het klimaat belangrijk vindt, dan kun je erover nadenken om eens wat minder vaak de wasmachine te laten draaien, zet de thermostaat eens wat lager van de wasmachine, droog je kleren op een droogrek i.p.v. in de wasdroger te stoppen.

  • Was ze zo min mogelijk: Jeans hoeven niet vaak gewassen te worden. Als je ze niet te vaak wast, behouden ze hun kleur en vorm beter.
  • Was ze op een lage temperatuur: Was je jeans op een lage temperatuur (maximaal 30 graden) en gebruik een milde wasmiddel.
  • Was ze binnenstebuiten: Was je jeans binnenstebuiten om verkleuring te voorkomen.
  • Gebruik geen wasverzachter: Wasverzachter kan de stof van de jeans aantasten, waardoor ze minder duurzaam worden.
  • Hang ze op in plaats van te drogen in de droger: Hang ze op in plaats van ze in de droger te drogen. Dit zorgt ervoor dat de vorm van de jeans behouden blijft.
  • Strijk ze niet: Strijk je jeans niet, omdat dit de stof kreukt en de kleur kan verminderen.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan mag je altijd met Inuz Damesmode contact opnemen. We adviseren je graag.