B2C

Reischeck.nl onderzoek: Vakantie naar Mexico boeken in 2024/2025

Mexico is een heel groot land waar woestijnen, vulkanen, tropische regenwouden bergen en laagvlaktes voorkomen. Het land heeft de meeste cactussen ter wereld. Van de Yucca en de Agave worden tequilla en mezcal gemaakt. De geschiedenis van vakantiebestemming Mexico werd in vroeger eeuwen gevormd door de indianen, waarvan de Azteken de bekendste zijn. Dit zien we met name terug in de vakantiebestemming Cancún.  Vóór hen werd door indianen Teotihuacan gebouwd, een stad met piramides. Ze vereerden de god Quetzalcoatl. Na hen bouwden de Tolteken de Atlantiden, een zuilengang die naar de piramides voert.

Meer informatie over all inclusive vakanties in Mexico

De Maya’s leefden van 1500 v.Chr. tot 1000 na Chr. Deze beschaving kende beeldhouwwerken, een kalender en een schrift. De Azteken, een rondtrekkend Aziatisch volk, bouwde tussen de moerassen hun hoofdstad Tenochtitlan. Zij hadden een eigen schrift. In de 19e eeuw werd Mexico een republiek onder leiding van de dictator Diaz. De revolutie in het begin van de 20e eeuw maakte een eind aan die dictatuur. Nu heerst in de achtergebleven gebieden nog steeds een feodale sfeer. De rebellen, de Zapatistas, zijn tot op heden actief. Zo’n 75 % bestaat uit mestiezen met zowel Spaans als indiaans bloed. De rest heeft indiaans of Europees bloed. Een groot deel leeft onder de armoedegrens. De officiële taal is Spaans, maar velen spreken en verstaan ook Engels. Het betaalmiddel is de Peso. Op straat en in kleine winkeltjes kan men ermee betalen, maar voor de grotere zaken en hotels zijn dollars nodig (20 maal zo duur als de peso). Creditcards worden geaccepteerd en wisselen kan men in hotels en banken. Op straat kan men bij het wisselen voor de gek worden gehouden met oud geld. Vaccinaties zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden, afhankelijk van de verblijfplaats. Een visum is niet nodig als uw paspoort nog 6 maanden geldig is na vertrek. Een universele stekker is nodig voor de elektriciteit. Criminaliteit is er natuurlijk ook. Laat uw dure spullen thuis en zorg bij het pinnen voor eigen bescherming. Het water is niet drinkbaar. Koop mineraalwater. Eet geen ongeschild fruit of rauw voedsel. De eetspecialiteiten zijn de tortilla’s en taco’s. De Mexicanen eten zowel vlees als vis.

Leuke bezienswaardigheden en steden in Mexico

Mexico stad, de hoofdstad, ligt op de plaats van de Azteekse hoofdstad, op een meer dat geleidelijk is drooggelegd, omgeven door bergen. Kleine meertjes en kanalen bestaan nog. Sommige zijn beschermde gebieden. Mexico is een mix van oud, koloniaal en modern. Er zijn veel musea, het Palacio de Belles Artes, het Nationaal Paleis en het Parc Chapultepec. De strandbestemming Playa del Carmen wordt jaarlijks bezocht door veel Nederlandse toeristen. Dit geldt ook voor Cancún: deze stad ligt op het schiereiland Yucatán en is een bekend toeristenoord. All inclusive is hier ideaal. De vissersplaats is inmiddels gegroeid tot een grote stad met restaurants, hotels en winkels. Het heeft meerdere stranden en vele internationale restaurants.

Excursie naar de historie van Mexico

Merida is de hoofdstad van Yucatán en een van de mooiste koloniale steden van Mexico. Hij heeft het uiterlijk van een 18e eeuwse stad en de gemakken van de moderne tijd. De kathedraal San Idelfonso is een van de belangrijkste historische gebouwen, naast het voormalig huis van de aartsbisschop. Musea en markten zijn er ook in overvloed. Ook Guanajuato is zo’n koloniale stad, met prachtige veelkleurige huizen en ondergrondse straten, het centrum van een mijngebied en nu universiteitsstad. De schitterende kerk van Taxco werd gebouwd met het geld dat het daar gevonden zilver opleverde. Het Spratling Museum vertelt de geschiedenis van de stad. Taxco is nu een synoniem voor zilver. Palenque betekent “Mooie Maya stad”. Een van de indrukwekkendste gebouwen vertelt de geschiedenis van de stad. Meerdere tempels zijn overblijfselen uit de Mayatijd.