B2B

Liefde op het werk

Wie heeft er niet eens mee te maken gehad dat je zelf verliefd wordt op een collega of dat een collega verliefd wordt op jou. Of mogelijk ken je iemand die zoiets heeft meegemaakt. Er zijn altijd wel goede verhalen over te vinden, maar andere de andere kant weer minder goede verhalen.

Veel relaties duren niet voor altijd. Een relatie kan om diverse redenen overgaan zoals vreemdgaan met een ander, irritaties, uit elkaar gegroeid, elkaar niet meer snappen, teveel ruzie of niet meer verliefd op elkaar. Er zijn vast nog wel meer redenen waarom een relatie over kan gaan. Maar stel dat een relatie door ruzie of overspel uitgaat en je werkt met elkaar op een afdeling, wat dan?

Iedereen kan wel bedenken dat er de nodige spanningen op de afdeling zullen ontstaan. Als baas zal je daar naar alle waarschijnlijkheid niet blij mee zijn. Als baas of manager wil je natuurlijk dat je afdeling of organisatie goed draait zonder dat mensen elkaar tegen gaan werken. Is een organisatie groter, zal het wellicht minder uit maken. Maar ook dan zullen er vermoedelijk via via verhalen naar boven komen, al dan niet leugens over de ander, dat mogelijk dan je baan niet meer zo zeker is.

Pesterijen en roddels zullen de werksfeer absoluut dan ook niet verbeteren. En ga je met een baas een relatie aan of één van beiden verliefd op elkaar, dan kan dit ook gevolgen hebben. Je zal dan ook vaak als het fout gaat achteraf horen dat het je eigen schuld is, had je maar niet met je baas of collega aan moeten pappen. Daar zit ook zeker een kern van waarheid in. Liefde overwint alles zeggen ze wel eens, dat gaat zeker niet altijd op.

Wat te doen bij verliefdheid op het werk?

Weet waar je aan begint en wat je op het spel zet. Als je het risico het waard vindt, dan ga je het risico aan met eventuele gevolgen voor je eigen rekening. Een goede chef zal de werksfeer niet laten verpesten door een ruziemaken stel op de afdeling. Een gevolg zou zeker kunnen zijn dat een van beiden of zelfs allebei de liefdes duifjes ontslagen worden.

Werk en liefde

Dat ze er in andere landen soms anders over denken? Dat kan zeker. Volgens de Business Insider is er een bedrijf in China dat juist 180 dollar bonus geeft omdat het de werksfeer aanzienlijk zou verbeteren. Heb je een partner buiten het bedrijf om gevonden, dan is je bonus aanzienlijk lager. Misschien hebben Chinezen een andere mentaliteit en blijven de meeste koppels getrouwd of samen?