B2C

Kosten van stratemakers

De kosten van stratenmakers kunnen enorm verschillen. U wilt natuurlijk in de zomer optimaal genieten van uw mooie tuin. Door het inhuren van een stratenmaker hoeft u niet zelf uw tuin te bestraten. Want laten we eerlijk zijn, hebben we nou echt zin om onze gehele achtertuin zelf te bestraten? En bezitten we wel de juiste vaardigheden en/of materialen? De meesten onder ons zullen op deze vragen “nee” beantwoorden. Daarom is het handiger om een stratenmaker of hovenier in te huren. Maar wat voor prijzen hanteren stratenmakers eigenlijk?

Soorten tuinstenen afhankelijk

Elke tuin is anders. Niet alleen qua formaat, maar ook qua ondergrond en indeling. Het vergt dan ook vakmanschap om tot een mooi resultaat te komen. Dit betekent niet dat u geen invloed kunt hebben op hoe u uw tuin bestraat wilt hebben. De meeste mensen hebben een goed beeld hoe zij hun tuin bestraat zouden willen zien. Daarnaast kan de stratenmaker u voorzien van voorbeelden en advies. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende typen tegels. In de meeste gevallen kiest u voor natuurstenen of bakstenen in uw achtertuin. Voor een oprit zijn er speciale tegels nodig. Dit komt doordat er een grote hoeveelheid druk komt te staan op de tegels door bijvoorbeeld een auto. De techniek leert om leg-patronen te maken. Dit is de wijze waarop tegels zijn geplaatst. Door een goede patroon zorgt de stratenmaker voor een stevigere bestrating dan normaal.

Stratenmaker kosten

Uw belangrijkste vraag is wat stratenmakers kosten om uw achtertuin, voortuin of oprit te laten bestraten. Er zijn genoeg aanbieders die deze klus voor u kunnen klaren tegen scherpe prijzen. Let wel op, want er zitten vele zwartwerkers tussen. Houd in gedachten dat als u voor een zwartwerkende stratenmaker kiest u het risico loopt dat u geen aanspraak kan maken op het geleverde werk. De prijzen van een dergelijke stratenmaker kan dan wel laag zijn, maar u heeft dan wel te maken met dit risico. Bovendien voorkomt u verassingen in de toekomst als u voor een erkende stratenmaker kiest.

Gespecialiseerde stratenmakers zijn echte vakmannen. In de meeste gevallen hebben stratenmakers een opleiding gevolgd of hebben genoeg ervaring opgebouwd. Dit houdt dus in dat als u voor een erkende stratenmaker kiest, u kwaliteit en garantie ervoor terug krijgt. De prijzen van een stratenmaker liggen tussen de €25,00 en € 55,00 euro per uur. Dit is natuurlijk wel geheel afhankelijk van het geleverde werk en of u enig voorwerk verricht voordat de stratenmaker aan de slag gaat. Andere stratenmakers hanteren een prijs per vierkante meter. Een prijs tussen de € 8,00 en € 15,00 is gebruikelijk voor een erkende bestrater. Zoals u ziet kunnen de prijzen erg variëren. Met deze informatie kunt u gericht op zoek.