Webwinkels

Ist Led-Beleuchtung ungesund?

Wat doet Ledverlichting met onze gezondheid?

Regelmatig is de vraag of Led verlicht gezond is of niet voorbij gekomen de afgelopen jaren. Dat komt mede doordat de gloeilamp niet meer wordt gemaakt. Met LED verlichting kan je flink besparen omdat ze veel minder stroom verbruiken. Bijna alle nachtlichtjes zijn uitgerust met LED-lampjes. Hierdoor zijn ze niet alleen mooi en praktisch, maar ook energiezuinig.

De verschillen tussen de verschillende lampen in de afgelopen jaren

De gloeilamp
De gloeilamp kent nagenoeg iedereen. Al zal nu deze niet meer worden gemaakt wel uitgestorven zijn in de herinneringen van de nieuwe generatie. De gloeilamp geeft een warm licht. Een aangenaam licht, maar een hoog energieverbruik. En een grote hoop afval doordat de gloeilamp vrij snel kapot gaat.

De fluorescerende buis
De TL-buis geeft flikkerend licht. Dat kan bij een bepaalde groep mensen hoofdpijn veroorzaken. Dat is ongezond. Mensen met epilepsie hebben erg last van deze lampen. Zij hebben meer kans op een aanval bij deze verlichting. De oude versie van fluorescentiebuizen kan worden vervangen door LD-fluorescentiebuizen, die niet flikkeren en een veel stabieler licht geven.

De spaarlamp
De spaarlamp schijnt goed te zijn voor de portemonnee. Het nadeel van de spaarlamp is dat hij vol kwik zit, en als je de lamp laat vallen, komt er kwik vrij. Mercurius. De energiespaarlamp zendt elektromagnetische straling uit. Dit kan een negatief effect hebben op uw gezondheid.

De halogeenlamp
Halogeenlampen hebben een transformator die magnetische straling afgeeft. De straling heeft een lage frequentie die schadelijk is voor onze gezondheid. De straling stopt niet wanneer de lamp niet in gebruik is en zware metalen komen vrij wanneer de lamp breekt.

Led verlichting
Ledverlichting bevat vrijwel geen giftige stoffen. Tenzij de bollen tot stof worden vermalen. Pas dan komen de giftige stoffen vrij. In feite, zal dit niet gebeuren in een huishouden. De LED lamp is dus het minst schadelijk voor onze gezondheid.

Tegenwoordig is LED-verlichting verkrijgbaar in prachtige warme kleuren. In de eerste LED-lampen was het licht fel en nutteloos voor huishoudens. De oude LED-lampen verstoorden ons slaapritme, de verbeterde versie is geschikt voor woon- en slaapkamers en als nachtlampje voor de kinderkamer.
voor kinderkamers. LED-lampen worden ook niet heet, wat een groot voordeel is voor kinderkamers.

Daarom hebben bijna alle bedlampjes tegenwoordig LED-verlichting.
Nachtlampjes moeten warm en zacht licht geven, zodat de slaap niet wordt verstoord. En bedlampje kinderen moet veilig zijn en geen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid.

 

Kijk voor de leukste LED nachtlampjes op www.nachtlichtshop.at

https://www.nachtlichtshop.at/zazu-schlaftrainer-und-nachtlicht-sam-das-schaf

https://www.nachtlichtshop.at/flow-amsterdam-moby-the-whale-herzschlag-kuscheltier-gruen

https://www.nachtlichtshop.at/productcategories-heartbeat-comforter