B2C

Ik heb geen idee wat ik wil lezen!

Lezen is een prachtige hobby. Het ontspant, het vermaakt en je steekt er vaak ook nog eens wat van op. Maar het is ook overweldigend om in een bibliotheek of boekenwinkel te staan en vervolgens een poging te doen om een boek uit te kiezen, er is zo ontzettend veel keuze! Een boekenblog biedt in zo’n geval een uitkomst.

Kies een genre

Het is allereerst een goed idee om te bepalen welk genre je graag leest. Houd je van spannende thrillers en detectives, literatuur die je raakt, biografieën van bekende personen, fantasy die je naar een andere wereld brengt of romans die je weg doen smelten?

Het zoekt al een stuk makkelijker als een genre je in een bepaalde richting kan sturen. Op dit boekenblog staan recensies en tips gerangschikt op basis van genre, dus zo kun je makkelijk filteren wat je leuk vindt.

Fysiek boek, e-reader of audioboek?

De een heeft het liefste een echt boek in handen, de ander vindt het juist prettiger om van een kleine en lichte e-reader te lezen. En weer een ander gaat voor een audioboek, want dat is handig als je bijvoorbeeld huishoudelijke klusjes moet doen.

Lange tijd had je de grootste keuze in boeken als je voorkeur bij een fysiek boek lag, maar dat is inmiddels allang niet meer. Zowel bij de bibliotheek als bij online boekwinkels maakt het niet meer uit hoe je het liefste leest, jouw favoriete boek is bijna altijd in alle vormen beschikbaar.

Waarom zou je een boekenblog moeten bekijken?

Het hele internet staat propvol boekrecensies, dus waarom zou je dan juist naar een boekenblog moeten gaan voor goede boektips? Het antwoord daarop is vrij simpel. De boekrecensies van de meeste boekenblogs zijn namelijk volledig eerlijk. Er staat geen lovende recensie als het boek eigenlijk een beetje tegenviel.

En zo’n eerlijke recensie is mooi meegenomen als je niet goed weet wat je wilt lezen.