Webwinkels

Hoe zorg je ervoor dat je in jouw huis de juiste deurklinken kiest?

Deurklinken zijn een belangrijk onderdeel in je huis en ze verdienen ook aandacht bij het zoeken. Want sta je er weleens bij stil hoeveel je er in huis hebt en hoe vaak je ze gebruikt? Vele malen per dag open je in huis deuren en sluit je ze, maar toch besteden we over het algemeen weinig aandacht aan de styling van de deurklink. Dat is zonde want als je ergens in huis loopt of gaat zitten springen ze altijd in het oog en om die reden kun je ze juist helemaal laten opgaan in je interieur of gebruiken als eye catcher. 

Waar moet je aan denken als het om deurklinken gaat? 

Eigenlijk is het woord deurklinken een ander woord voor deurkrukken en het is een onderdeel van deurbeslag. In de praktijk gaat het om de hendels die je gebruikt op deuren en kasten om ze te kunnen gebruiken. Tijdens een verbouwing of renovatie is het dus een eenvoudige klus om ze mee te nemen in je interieurstyling. Wel zijn het er waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie zou denken. Tel dus goed hoeveel je er nodig hebt en welke type: zonder of met sloten. De badkamerdeur en de toiletdeur hebben namelijk vaak een slot erin en ook een kamerkast heeft vaak een slot erin. 

Ook bij het uitkiezen van de deurklinken moet je rekening houden met de ruimte die je hebt. In sommige ruimtes kan het zijn dat deuren vlak langs elkaar gaan, waardoor je misschien geen brede klinken kan plaatsen. Hou hier dus goed rekening mee voordat je overgaat tot de aanschaf. 

Hoe zorg je dat de deurklink in jouw interieur past? 

Zowel deurbeslag als de deurklinken zijn een onderdeel van je interieur, alleen sta je er niet zo vaak bij stil. Over alle vloeren en verdiepingen heb je namelijk klinken die je ziet én gebruikt. Probeer er daarom voor te zorgen dat de klinken in jouw interieur passen. Als je verschillende stijlen gebruikt, heb je dus ook verschillende klinken nodig. 

Het uitzoeken van een interieur is altijd een kwestie van smaak. En daarover valt nog steeds niet te twisten. Maar het is wel aan te raden om te zorgen dat de keuzes bij elkaar passen. Heb je bijvoorbeeld een moderne woning met strakke lijnen en vormen? Kies dan ook voor een deurklink die daarbij past en ga niet voor een barokstijl. Heb je juist een landelijke stijl met veel ronde afwerkingen dan is een moderne deurklink geen goede keuze. 

Vergeet ook zeker niet een keer te kijken bij de zwarte deurklinken, want die passen in de moderne tijd vaker dan je zou denken. Ook als je een licht interieur hebt kun je met zwarte accenten en zwart deurbeslag meer speelsheid je woning in trekken. Je kunt het beste echt even tijd uittrekken voor de juiste keuze en filteren op wat je wel en wat je niet wil. Online heb je uiteraard de meeste keuze en kun je één voor één de filters toepassen.