B2B

Flexwerken kent vele voordelen

Het werken is de laatste jaren behoorlijk veranderd op verschillende vlakken. Een van de grootste veranderingen heeft betrekking op de locatie. Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van flexwerkplekken. Dit was sowieso al een trend, maar door de Covid Pandemie is deze trend nog meer toegenomen en kiezen steeds meer bedrijven en ondernemers voor het gebruik van hybride werkplekken.

Dit betekent niet alleen maar werken vanuit huis, maar ook vanaf special opgezette flexwerk locaties. Gepaard met deze trend gaat ook de opkomst van bedrijven die dit soort werkplekken faciliteren met de bijbehorende voorzieningen. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het flexwerken en het mag dan ook verwacht worden dat we in de nabije toekomst steeds meer van dit soort werkplekken terugvinden.

Flexwerken is Netwerken

Werken is veel meer dan in je eentje achter een computer zitten. Werken betekent vooral voor veel beginnende ondernemers ook netwerken en waar kan dit beter dan op een flexwerkplek? Door te flexwerken kom je snel in aanraking met andere ondernemers die ook gebruik maken van dit soort hybride werkplekken waarmee je makkelijk in gesprek komt en kan netwerken ongeacht in welk vakgebied je werkzaam bent.

Op deze manier kom je in aanraking met mensen die misschien vergelijkbare uitdagingen kennen op het gebied van ondernemerschap die je anders nooit zou zijn tegengekomen. Daarnaast draagt gezelligheid en het gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten bij aan een goede moraal tijdens het werken. Het feit dat je vaak steeds andere en nieuwe mensen tegenkomt is ook voor velen een absoluut pluspunt.

Bespaar op de kosten van het huren van een kantoorruimte

Elke onderneming heeft zo haar eigen budgetten en het huren van een kantoor is niet voor iedereen weggelegd. Door te kiezen voor het gebruik van een flexplek, weet je zeker dat je alleen betaalt voor de tijd dat je een ruimte nodig hebt en niet het hele jaar door. Ook voor het geven van presentaties, het houden van vergaderingen en het faciliteren van trainingen en workshops, kan een flexwerk faciliteit een uitkomst bieden.

Je kan meestal zelf kiezen van welke faciliteiten je gebruik wil maken en welke extra diensten of producten je verder wil afnemen. Denk hierbij aan de huur van een beamer of flipover voor presentaties en vergaderingen, of het gebruik van catering faciliteiten. De meeste flexwerkplekken bieden bovendien hun eigen Wifi faciliteiten aan met zeer betrouwbare en snelle internetverbinding.