B2B

Energielabel in Den Haag

Energielabel Den Haag

Als u in Den Haag woont en u uw woning gaat verkopen of verhuren, krijgt u te maken met een energielabel. Energiek legt u hieronder uit wat een energielabel is, waarom u dit nodig heeft en hoe u deze kan aanvragen. (Direct Energielabel Den Haag Aanvragen)

 

Wat is een energielabel? 

Een energielabel geeft de energiezuinigheid en duurzaamheid van een woning aan. Er zijn diverse niveaus om aan te geven hoe zuinig de woning is. Deze gaan van A++++ (meest zuinig) tot en met G (minst zuinig). Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid, de zuinigheid van installaties en de isolatiewaarde. Bij verkoop of verhuur van uw woonruimte bent u verplicht om een energielabel beschikbaar te stellen. Ook wanneer u een nieuwe woning laat bouwen. Een energieadviseur komt bij u langs in Den Haag en vervolgens ontvangt u het label. Voor kopers en huurders is het label een makkelijke manier om direct te zien of een huis zuinig is of niet. 

Door het verplicht stellen van zo’n energielabel worden woningeigenaren in Den Haag zich bewuster van hun energieverbruik. Ook leren zij wat zij kunnen doen om hun huis duurzamer te maken. Dit kan op veel verschillende manieren, waaronder bijvoorbeeld minder stoken, minder apparaten gebruiken en minder warm water gebruiken. 

 

Waarom is een energielabel nodig?

Zoals hierboven benoemd is het energielabel erg gunstig voor kopers en huurders. Ze kunnen in één blik zien hoe zuinig de woning is. De keuze voor een energiezuinige woonruimte heeft veel voordelen. De energierekening is bijvoorbeeld lager, het wooncomfort ligt hoger en er is minder CO2 uitstoot. Ook kan het label voordelen voor de verkoper of verhuurder hebben. Een groen energielabel kan de verkoop of verhuur van een woning in Den Haag namelijk versnellen.

 

Hoe kunt u een energielabel aanvragen?

Bij Energiek Vastgoed kunt u gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor uw woning in Den Haag. U kunt uw aanvraag indienen via de website. Binnen 48 uur zullen wij contact met u opnemen en binnen 2 weken komt er een gekwalificeerde adviseur bij u langs. De mogelijkheden en prijzen worden met u besproken. Regel snel en effectief uw energielabel via Energiek.