B2C

Een modern kassa systeem is onmisbaar binnen een horeca bedrijf

De horeca is een van de meest bruisende sectoren om in te werken. Het is zeer dynamisch en geen dag is gelijk. In veel gevallen ligt er ontzettend veel nadruk op het operationele gebeuren en is het voor ondernemers soms lastig om de balans te vinden tussen de taken die betrekking op de operatie en andere taken die ook uitgevoerd dienen te worden om het bedrijf draaiende te houden, zoals de boekhouding en de administratie.

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken en zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan dit soort backoffice processen zonder concessies te doen op de kwaliteit, is het belangrijk dat je als onderneming beschikt over te juiste hulpmiddelen. Een van deze onmisbare onderdelen binnen een horeca bedrijf, is een modern geavanceerd horeca kassa systeem.

Een soepel transitie naar het terrasseizoen

In Nederland hunkeren we altijd naar de zomer en wanneer de eerste zonnestralen doorkomen trekken we dan ook massaal het terras op. Hoe gezellig dit ook is, voor veel horeca ondernemers zijn de eerste (onverwachte) terrasdagen nou niet de leukste van het jaar, omdat dit vaak ontzettend wennen is en hier niet altijd op ingespeeld is. Wanneer je bijvoorbeeld alles hebt klaar staan om “binnen te draaien” omdat het slecht weer is, maar het onverhoopt lekker weer wordt en gasten buiten gaan zitten dan heb je bijvoorbeeld helemaal geen kassa’s voor buiten en moet de bediening steeds heen en weer tussen binnen en buiten.

De personeelsbezetting is waarschijnlijk in dit soort situaties ook nog niet afgestemd op buiten draaien. Door gebruik te maken van een horeca kassasysteem, is het mogelijk om zogenaamde handhelds te gebruiken, zodat het bedienend personeel altijd een mobiele kassa bij zich heeft en hierdoor ook makkelijk kan schakelen in dien het terras onverwachts geopend dient te worden.

Gebruik data uit het kassasysteem voor de personeelsplanning en voorraadbeheer

De personeelsplanning kan soms een hele opgave zijn in de Horeca. Met veel studenten die parttime werken en het weer dat vaak een grote impact heeft op de drukte, komt het helaas te vaak voor dat de spanningsboog net iets te strak staat in de horeca op het gebied van personeelsplanning op drukke dagen.

Door gebruik te maken van alle data in het horeca POS kassasysteem, kun je hier grote winst mee boeken, omdat je piekdruktes kan herdefiniëren. Naast de personeelsbezetting kan de data uit het horeca kassa systeem ook gebruikt worden voor het samenstellen van nieuw menu’s op basis van populaire artikelen en bij het voorraadbeheer.