B2C

Een gids voor het kiezen van de juiste TV voor uw huis

Een gids voor het kiezen van de juiste TV voor uw huis

In de huidige tijd is het hebben van een goede televisie essentieel. Maar met zo veel opties die er zijn, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke geschikt is voor jou. Moet u gaan voor LED, OLED of QLED? Lees verder om meer te weten te komen over deze verschillende soorten tv’s en wat hun voordelen zijn.

 

LED TV’s

LED staat voor “light-emitting diode” en is het meest voorkomende type tv op de markt. LED TV’s zijn er in verschillende maten, van kleine slaapkamer modellen tot grote woonkamer entertainers. LED’s zijn energiezuinig en bieden een uitstekende beeldkwaliteit – zelfs in lichte kamers. Het nadeel is dat ze niet hetzelfde contrast hebben als andere soorten TV’s, waardoor ze minder geschikt zijn voor donkere kamers.

 

OLED TV’s

TV’s met organische licht-emitterende diodes (OLED) maken gebruik van organisch materiaal dat oplicht wanneer er elektrische stroom doorheen loopt. Dit betekent dat ze helderdere kleuren en dieper zwart kunnen produceren dan LED’s – perfect voor donkere kamers waar contrast het belangrijkst is. Ze hebben ook een extreem dun ontwerp en verbruiken minder stroom dan LED TV’s. Het nadeel is dat OLED TV’s duurder zijn dan hun LED tegenhangers vanwege hun superieure beeldkwaliteit en slanke ontwerp.

 

QLED TV’s

Quantum dot light-emitting diode (QLED) televisies zijn de nieuwste innovatie in TV technologie – ze combineren de heldere kleuren van OLED schermen met het diepe zwart van LCD schermen. QLED’s bieden een uitstekende beeldkwaliteit, maar zijn vanwege hun geavanceerde technologie meestal duurder dan LED’s en OLED’s. Ze vereisen ook meer stroom dan andere typen. Ze vereisen ook meer stroom dan andere soorten televisies, waardoor ze over het algemeen minder energie-efficiënt zijn.

 

We hopen dat deze gids jou het verschil tussen de drie soorten beter laat begrijpen. Zo kun je zelf een weloverwogen beslissing maken. Krijg je liever toch wat extra informatie? Een TV komen Enschede doe je bij Piest. Daar helpen ze je graag verder!