B2C

Een auto huren op Curaçao: dit moet je weten

Curaçao is een prachtig eiland en natuurlijk je wilt er het liefst zoveel mogelijk van zien. Niet voor niets dus dat de meeste mensen ervoor kiezen om een auto te huren. Wij helpen je graag op weg met alles wat je moet weten bij het huren van een auto op curaçao.

Weinig OV

Er rijden weinig bussen en überhaupt geen treinen op Curaçao. Daarbij is elke keer een taxi bellen voor de meeste mensen geen pretje en dus is een auto huren vaak de oplossing. Zeker als je van avontuur houdt en zoveel mogelijk van het eiland wilt zien op je vakantie is het een echte aanrader.

Verkeersregels

Niet onbelangrijk natuurlijk. Op papier zijn de regels vrijwel hetzelfde en de gemiddelde automobilist kan ook makkelijk uit te voeten op de Curaçaose wegen. Er wordt rechts gereden, links ingehaald en in principe heeft rechts voorrang. In principe staat er niet voor niets, want op curaçao gaat het er in de praktijk vaak om wie als eerste voorrang neemt.

Wees dus niet te schuw en durf ook zelf voorrang te nemen, natuurlijk wel volgens de regels.

Een verschil dat voor veel Nederlanders verwarrend is: op curaçao wordt er betaald voordat je tankt! Bij een loket kun je eerst betalen en vervolgens gooit een medewerker je tank weer vol. Voor veel Nederlanders leuk, want benzine is spotgoedkoop vergeleken met Nederlandse prijzen.

Wegen op curaçao

De wegen zijn op de meeste plekken prima te berijden. Zeker de hoofdwegen zijn goed geasfalteerd en daar hoef je je ook geen zorgen om te maken. Wanneer je afslaat naar de kleinere zijwegen wordt het wegdek al snel minder, maar met een goede personenauto is dit geen probleem. Als je echt off-road wilt gaan is het aan te raden om voor een 4×4 te kijken.

Waar haal je je auto op?

Op het vliegveld: je kunt ervoor kiezen om je auto direct van het vliegveld op te halen, erg gemakkelijk en zo hoef je ook geen taxi naar je verblijf te regelen

Bij je accommodatie: wanneer je met een pakketreis hebt geboekt is het vaak mogelijk dat je de auto naar je hotel of ander verblijf laat brengen.

In de stad: je kunt er ook voor kiezen om je auto bij een verhuurkantoor in de stad op te halen. In dat geval zul je wel meerdere keren een taxi moeten bellen, of de auto laten brengen. Dit laatste brengt vaak weer extra moeilijkheden met zich mee.