Webwinkels

Duurzaamheid bij Roeloffs Candles

Wat is er nou zo duurzaam aan de producten van Roeloffs Candles? Laten we hier eens dieper op in gaan!

Duurzame kaarsen: Natuurlijk, vakmanschap, uniek.

  • Natuurlijke was: onze duurzame kaarsen zijn gemaakt van koolzaadwas, dit bloeit op Europese akkers en bevorderd de leefomstandigheden van de bijen. Het is een was die biologisch afbreekbaar is en geproduceerd wordt uit een gewas dat overvloedig aanwezig is en gemakkelijk hernieuwbaar.
  • Katoenen lonten: minder rook en minder afval. Katoenen lonten produceren een stabiele en gelijkmatige vlam wat zorgt voor een efficiënte verbranding van de kaars. Katoen is composteerbaar, dus na gebruik kan het worden afgebroken en teruggegeven aan de natuur, hiermee verminderen we de impact op afvalstromen.
  • Italiaans kaarsenglas: wereldwijd bekend om zijn vakmanschap en ongeëvenaarde kwaliteit. Het glas wordt geproduceerd met duurzame materialen en technieken.

Geuroliën: De geuren die wij gebruiken voor onze producten zijn volledig veganistsich, vrij van parabenen en dierproeven. Hoge kwaliteit geuroliën waarvan we weten dat deze door de leverancier uitgebreid is getest en aan zware kwaliteitscontroles is onderworpen. Zo verzekeren we ons ervan dat deze aan de geldende regelgeving voldoen. – Gegarandeerde kwaliteit voor zorgeloos genot.

Shop hier duurzame kaarsen

Duurzame geurverstuivers: frisheid en duurzaamheid in 1.

  • Glazen verstuivers: eindeloos recyclen met glas van Nederlandse bodem. Laat geen licht en zon door wat de gevoelige ingrediënten beschermt.
  • Biologische alcohol: geproduceerd volgens biologische landbouwprincipes, een bijdrage aan biodiversiteit zonder genetisch gemodificeerde organismen. Door biologische alcohol te kiezen voor onze geurverstuivers maken we een bewuste keuze voor duurzaamheid en dragen we bij aan een meer ecologisch verantwoord productieproces.

Shop hier duurzame geurverstuivers

Duurzame geurstokjes: (medio 2024)

  • Vegan friendly diffuserbase: zelfde bestandsdeel maar anders geproduceerd. Op een volledig vegan friendly basis zonder dierproeven voor een ethische duurzame productie.
  • Vezelrietjes: synthetisch en volledig gelijkmatig geurend. Voor een aangename betrouwbare geurbeleving thuis.

Duurzame huisgeuren stoppen niet bij de manier waarop wij onze producten ontwikkelen, we dragen ook ons steentje bij aan een duurzame toekomst door het gebruik van grondstoffen binnen de Europese Unie. Hiermee verminderen we onze ecologische voetafdruk, ondersteunen we Europese producenten en stimuleren we lokale economieën. Europese regelgeving waarborgt kwaliteit en daarom gebruiken we alleen de beste ingrediënten.

Bij Roeloffs Candles is duurzaamheid niet slechts een belofte; het is de kern van wie we zijn. Ontdek de unieke harmonie van hoogwaardige producten, vakmanschap en ethiek en laat onze kaarsen je wereld op een duurzame manier verlichten. Wil je weten wat de beste duurzame huisgeuren zijn? Ontdek het bij Roeloffs Candles!