B2C

Duitse Milieusticker kopen

Ben je van plan om met je auto naar Duitsland te gaan en heb je nog geen milieusticker? Dan is het verstandig om deze voor vertrek te kopen. De meeste Duitse steden hebben namelijk een milieuzone. Om in deze zone te rijden heb je een milieusticker nodig.
Deze ronde sticker in groen, geel of rood geeft aan of je auto in de milieuzone mag komen. Een rode sticker is eigenlijk slecht nieuws want dan heb je een auto die niet meer voldoet aan de strenge milieueisen en deze valt dan onder de noemer vervuilend voertuig. Dat zijn over het algemeen oudere diesels en diesels zonder een roetfilter. ## Wat gebeurt er als je zonder milieuvignet in een Duitse milieuzone rijdt? Dat wordt een dure, reken namelijk op minimaal 80 euro (exclusief administratiekosten) en dat terwijl een vignet nog geen 15 euro kost. Het loont zich dus om een milieusticker te kopen.

Gelden stickerplicht en dieselverbod nu tegelijkertijd?

Als in een al bestaande milieuzone met een milieuestickerplicht een verder, nog strenger dieselverbod wordt ingevoerd, gelden deze twee verordeningen tegelijkertijd. Dit is momenteel bijvoorbeeld het geval in de milieuzone van Stuttgart: er geldt een rijverbod voor voertuigen met Euronorm 1 tot en met 4. Dit betekent dat de milieuzone momenteel alleen mag worden betreden door voertuigen met Euronorm 5 of 6 en een groene milieusticker.
Voor voertuigen van Euro-norm 4, die wel een groene milieusticker krijgen, geldt in Stuttgart een rijverbod. Dat zijn in het algemeen de auto’s met een diesel zonder roetfilter.
Ga je binnenkort naar de kerstmarkten in Keulen, dan heb je een milieusticker voor Keulen nodig. Deze kun je online eenvoudig bestellen. Hier lees je alles hoe je bijvoorbeeld de milieusticker voor Keulen kunt bestellen.

(foto: Pixabay- phfilipposarci)