Webwinkels

Disney: Hoe het allemaal begon

Disney: hoe het allemaal begon en waar zijn we nu? 

Mijn liefde voor Disney begint al vanaf jongs af aan. Heerlijk in mijn pyjama op de bank een Disney film kijken (toen nog vanaf een videoband) met wat lekkers. Eigenlijk ben ik nooit gestopt met films kijken en tegenwoordig gaat dat natuurlijk nog makkelijker door Disney+. Nu ik zelf een zoontje van 8 maanden heb wil ik natuurlijk ook alle films nog met hem gaan kijken, hier heb ik onwijs veel zin in. Maar waar komt Disney nou eigenlijk vandaan en hoe is het allemaal begonnen? 

Disney (ook wel The Disney Brothers Studio of later Walt Disney Productions is op 16 oktober 1923 opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney. Vanaf 6 februari 1986 is de naam veranderd naar Disney (The Walt Disney Company) wat een neutraler beeld van het concern moest geven. Walt en Roy zijn geboren in Chicago, Amerika waar ze een eigen studio hadden. In 1928 komt Mickey Mouse tot leven. Mickey, die eigenlijk eerst Mortimer zou heten wordt razend populair en zal, zo blijkt later, het boegbeeld van Disney worden. Walt heeft jarenlang zelf de stem van Mickey ingesproken. Echte liefde! 

Op 17 juli 1955 werd het allereerst Disneyland attractiepark geopend in Anaheim, Amerika. Walt Disney heeft al eerder ideeen gehad voor het openen van een attractiepark maar dit was tot dan nog niet van de grond gekomen. 14 van de 18 originele attracties zijn nog steeds in werking! Inmiddels zijn er parken over de hele wereld te vinden en heeft Disney zelfs een eigen cruiselijn, een streamingsdienst (Disney+) en natuurlijk winkels over de hele wereld.

Op 15 december 1966 is Walt Disney overleden aan longkanker, maar zijn liefde en passie leeft nog altijd voort. Met zoveel bekendheid is Disney niet meer weg te denken uit deze wereld. En zeg eens eerlijk, dat zouden we toch ook helemaal niet willen? Heb je een slechte dag? Kijk dan een Disney film. Heb je een goede dag? Kijk dan een Disney film! Disney kan altijd, is voor alle leeftijden en voor iedereen. 

Wij bieden op Nerdylicious Funko Pops! en lego sets aan van Disney. Op zoek naar een item die bij ons niet op de website staat? Naam gerust contact met ons op en we kijken wat we voor je kunnen doen.