Webwinkels

De juiste scharnieren kopen

Het kan vaak best lastig zijn om de juiste scharnieren kopen. Veel dingen in een woning maken gebruik van scharnieren om te functioneren. Denk bijvoorbeeld aan deuren, poorten en keukenkastjes. Afhankelijk van het voorwerp moeten er verschillende scharnieren gebruikt worden. Scharnieren kopen vereist daarom wat extra moeite en kennis om de juiste te vinden. Hier vind je alles dat je nodig hebt om de juiste scharnieren te vinden.

Soorten scharnieren die je kan kopen

Er zijn zoveel soorten scharnieren dat ze eigenlijk niet allemaal te noemen zijn. Je kunt zelfs je eigen scharnier ontwerpen en laten fabriceren. De meeste scharnieren die gebruikt worden voor een woning zijn daarentegen wel makkelijk te identificeren. Als er wordt gekeken naar scharnieren die gebruikt worden voor kasten, dan wordt er meestal gebruik gemaakt van onzichtbare scharnieren. Dit zijn scharnieren die compact gebouwd zijn zodat je ze vrijwel niet meer kan zien. Dit geeft een mooie schone uitstraling waardoor de keuken er strak uitziet. Voor de tuin wordt er vaak gebruik gemaakt van duimhengen en kruishengen. Dit zijn scharnieren die er vooral voor zorgen dat alles robuust vast zit. Deze scharnieren zijn relatief groot en worden deels op het deurvlak gemonteerd. Een groter oppervlak zorgt ervoor dat de scharnieren steviger vast zitten. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld tuindeuren. 

De laatste soort scharnier die vaak gebruikt wordt in woningen zijn de veiligheidsscharnieren. Dit zijn scharnieren die bedoeld zijn voor de buitendeuren en ramen. Het is belangrijk dat de buitendeur natuurlijk goed beveiligd is. Zo kun je diefstal in een woning voorkomen. Een manier waarmee dieven een woning in kunnen komen is de scharnieren van deuren en ramen verwijderen. Hierdoor kan een deur of raam er zo uitgehaald worden. Dit doen dieven door de pin in de scharnieren eruit te halen. De veiligheidsscharnieren zijn hier een oplossing voor. Deze scharnieren maken gebruik van dievenklauwen die het uittikken van de pin onmogelijk maken. Voor buitendeuren en ramen zijn deze scharnieren een noodzaak.

Waar kan je scharnieren kopen?

Scharnieren zijn in veel deurbeslag en meubelbeslag winkels te kopen. Deze winkels zijn vaak online te bereiken. Een online aankoop doen gaat snel en gemakkelijk. De scharnieren worden in een webshop namelijk mooi voor je gecategoriseerd zodat je direct de juiste scharnieren kunt vinden die je nodig hebt. Alles is mooi gelabeld waardoor je enkel naar de artikelnaam hoeft te kijken. Wanneer je liever fysiek scharnieren kopen gaat kun je bij veel doe het zelf winkels terecht. Meestal is er een sectie ingericht specifiek voor scharnieren. 

De kwaliteit van scharnieren

Als je scharnieren kopen gaat is de kwaliteit van het scharnier erg belangrijk. Vooral wanneer je een scharnier voor de buitendeuren en ramen gebruikt is het belangrijk dat ze robuust genoeg zijn. Veel scharnieren worden door de leverancier zelf geproduceerd. Om een hoge kwaliteit scharnier te vinden is het belangrijk om eerst naar de leverancier te kijken. Kijk naar reviews en neem contact op met bijvoorbeeld deoudedeurklink.nl de klantenservice om de betrouwbaarheid van een leverancier te beoordelen.