Webwinkels

4 voordelen van elektrische fatbikes

Elektrische fatbikes behoren tot de nieuwste generatie e-bikes. Ze stijgen steeds meer in populariteit onder jongeren. Geen enkel terrein is te gek voor de elektrische fiets met dikke banden. E-fatbikes zijn een handig, leuk en mooi vervoermiddel voor fietsers van alle leeftijden. In dit artikel gaan we in op alle ins en outs van elektrische fietsen met dikke banden samen met de specificaties en zijn voordelen.

Wat is een elektrische fatbike?

Een elektrische fiets met dikke banden is een e-bike met, je raadt het al, dikke banden. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de dikke banden ongeveer twee keer zo dik als een normale fietsband. Hierdoor hebben ze meer grip op allerlei verharde en onverharde wegen. Een van de grootste voordelen is dus dat de elektrische fiets op elk terrein gebruikt kan worden.
Als je graag op het strand komt dan doen ze het ook goed als strandcruisers. Fat bikes zijn er in vele vormen, maten en types. Zo zijn er bijvoorbeeld opvouwbare e-fatbikes, maar ook beachcruisers en traditionele elektrische fatbikes. Hieronder een opsomming van de 4 grootste voordelen van een elektrische fiets met dikke banden:

1. Slecht weer? Geen probleem!

De belangrijkste voordelen van fietsen met grote banden zijn dat ze in alle weersomstandigheden kunnen rijden. Ook hoef je niet bang te zijn dat je fiets wegglijdt op gladde wegen of slipt in de sneeuw of modder. Met een elektrische fiets met dikke banden blijf je perfect in balans zonder dat het je extra moeite kost om erop te fietsen. 2. Comfortabel en gemakkelijk fietsen Een ander groot voordeel is dat de e-fatbikes comfortabele fietsen zijn.
De banden van fatbikes zijn gemaakt van extra elastisch rubber met een lage druk en een groot schok- en trillingsabsorberend vermogen. Dit geeft je meer vering, comfort en gemak bij het afleggen van lange stukken weg of ruwe offroad wegen.

3. Weinig onderhoud

Een elektrische fiets met dikke banden heeft niet dezelfde lage prijs als een standaard fiets, maar het is zeker de moeite waard om wat meer geld uit te geven. De elektrische fatbikes zijn extra stevig gebouwd en kunnen meerdere jaren mee gaan, dus het is niet waarschijnlijk dat je vaak te maken gaat krijgen met veel onderhoudsproblemen.

4. Avontuurlijk en stoer

Het gaat alleen niet om comfort en gebruiksgemak, het oog wilt ook wat natuurlijk. Elektrische fatbikes hebben vaak een stoere retro motorfiets look. De dikke banden trotseren de elementen met gemak: van ruige paden bezaaid met rotsen tot besneeuwde wegen en modderige paden, je zult er nauwelijks wat van merken tijdens het rijden.