Webwinkels

11 Tips

De warme dagen komen eraan. We gaan van de lente naar de zomer. Het is moeilijker om in slaap te vallen als het warm is. Baby’s ook, natuurlijk. Ze zijn ook warm en kennen de seizoenen nog niet. Er zijn enkele tips om uw baby gemakkelijker in slaap te laten vallen als het warm is.
Kleed je baby niet te warm aan
Natuurlijk moet u uw baby niet te warm aankleden. Een rompertje is voldoende. Gebruik bij voorkeur katoenen kleding die luchtdoorlatend is en zo transpiratie vermindert. Een deken is natuurlijk niet nodig, maar u kunt een hydrofiele doek over de baby leggen om hem beter te laten voelen. En vergeet de knuffel niet waaraan de fopspeen vastzit, indien beschikbaar.
Houd de kamer koel
Het is niet gemakkelijk om elk huis koel te houden, maar probeer de temperatuur in de slaapkamer van uw baby op 18 tot 19 graden te houden. Een goede zonnebrandcrème kan helpen. Zolang de zon schijnt, kunt u de ramen en gordijnen het beste gesloten houden. Als het afgekoeld is, kun je het luchten. In de vroege ochtend kunt u de tegenoverliggende ramen en deuren openen om de warmte naar buiten te laten.
Indien nodig, kunt u een ventilator opzetten en deze op laag zetten. Plaats bevroren waterflessen voor de ventilator om extra koele lucht te laten circuleren. De ventilator moet worden uitgezet als de baby in de kamer is, omdat dit kan leiden tot wiegendood.
Een lauwe douche voor het slapengaan
Een lauwe douche voor het slapengaan helpt om de warmte kwijt te raken.
Geef uw kind genoeg te drinken
En natuurlijk, geef je kind genoeg te drinken. Dit helpt ook.
Hou je aan een vaste bedtijd
De meeste kinderen gedijen op hun eigen ritme. Bij baby’s is dit vaak moeilijk te vinden. Als uw baby echter gewend is om elke avond om 19.00 uur naar bed te gaan, probeer dit dan zo vaak mogelijk aan te houden. Zelfs als het erg warm is. Denk aan het regelmatige bedtijdritueel waaraan uw baby gewend is en probeer de bedtijd zo normaal mogelijk te houden. Anders zal je baby de volgende dag extra moe en lusteloos zijn.
Bevroren fles water bij het bedje.
U kunt ook een fles water in de vriezer doen en die onder of bij het bedje zetten. De koele condensatie zal meer koelte in de slaapkamer brengen. En dit kan een extra zetje geven om in slaap te vallen. Zorg ervoor dat je baby er niet tegenaan kan liggen, want dat is niet goed voor een baby.
Leg het vel in de vriezer
Het kan ook nuttig zijn om de deken waar uw baby op zal liggen een middag in de vriezer te leggen. Dan zal het lekker koel zijn als de baby in slaap valt. Natuurlijk, het laken zal snel een normale temperatuur bereiken. Maar hopelijk slaapt je baby dan al en merkt hij het niet eens.
Eet niet te laat
Dit is een tip die misschien een beetje lastig is, omdat we op warme dagen de neiging hebben veel later te eten dan normaal. Je weet hoe het gaat: geen zin om te koken, wachten tot de grill is opgewarmd, enzovoort, enzovoort. Toch is het goed om te onthouden dat er voldoende tijd moet zijn tussen eten en naar bed gaan. Minstens een half uur. Anders zal het moeilijker zijn voor je baby om in slaap te vallen.
Maak de kinderkamer zo donker mogelijk
Midden in de zomer is de kans groot dat de zon nog schijnt als uw baby naar bed gaat. Maak de kamer daarom zoveel mogelijk donker met goede gordijnen. In een donkere kamer zal uw baby gemakkelijker in slaap vallen omdat het dan moeilijker is toe te geven aan vermoeidheid. Laat alleen het nachtlampje aan.
Zet het bedje in een koelere kamer
Als u uw baby echt niet in slaap kunt krijgen, kunt u het bedje in een koelere kamer zetten in de hoop dat het daar wel lukt. Het is echter heel goed mogelijk dat uw baby het vreemd vindt om in een andere kamer te zijn en toch niet in slaap valt.
Aanvaarding, geen frustratie
Het belangrijkste is dat u niet te gefrustreerd bent als uw baby niet in slaap valt. Het is niet verwonderlijk, want als de temperatuur hoog is, lijden we zelf. En ze gaan naar bed als het heetste deel van de dag net voorbij is en de kamer nog niet echt afgekoeld is. Acceptatie is de sleutel. Speel een tijdje samen (of knuffel als je het zelf niet zo warm hebt). En probeer het dan later nog eens, in de hoop dat je baby dan meer moe zal zijn.

 

www.nachtlichtshop.at/